Mijn kantoor is ook buiten, ben je ondertussen “online” moe geworden en aan het inkakken van het binnenzitten? Dan kan coachen ook wandelend.

Al wandelend, ben je letterlijk en figuurlijk in beweging in het heden.  Wat kan je nu doen. Mindful wandelen en wandelcoaching zijn krachtige methodes om doelen te stellen, patronen te doorbreken en los te komen van verwachtingen. 

Met mindful wandelen, leer je weer om in het nu te zijn. In het nu zijn geeft je de beste inzichten over hoe je om kan gaan met de obstakels of vraagstukken in je leven en zorgt ervoor dat de levensenergie weer gaat stromen, en je weer de kracht krijgt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Bij wandelcoaching doen we dat ook met daarnaast open gesprekken zonder oordelen, een luisterend oor en iemand die je los van je rollen ziet. Stilte, actie, gesprek, bewustzijn.

De natuur is uiteraard een prachtige omgeving om je gedachten te ordenen, maar ook te ontspannen. Al wandelend combineren we al deze factoren tot meer inzicht in jouw gedachten en gedrag. Zo kom je effectief tot de kern van je probleem of vraagstuk. En niet alleen de natuur ook een stad of winkelcentrum kan een inspirerende omgeving zijn.

 

Waarom wandelen?

Wandelend praten zorgt ervoor dat de twee hersenhelften met elkaar blijven communiceren en dat je dus wat overzichtelijker naar jezelf kunt kijken en luisteren. Daar komt bij dat lopen sowieso goed is voor het brein en je gezondheid. Voortbewegen per voet lijkt eenvoudig maar er komt een geraffineerd coördinatieproces bij kijken, hierdoor wordt je vitaliteit ook meteen vergroot. 

 Wandelen is goed tegen stress, je ervaart de wereld immers in al haar gedaanten met al je zintuigen (vormen, geluiden en het gevoel – en gebruik je je brein op allerlei manieren). Hierdoor bekijk je problemen vanuit een nieuw perspectief, word je creatiever in je oplossingen en lijken de problemen tot de mooie omgeving ineens niet meer zo groot zijn.  

Geluk

Internationale dag van Het Geluk 29 maart Geluk de hoogste universele waarde die we als mens allemaal willen  hebben. Om die staat te hebben moet

Read More »

Schitter

6 weeks programma Schitter als jezelf Met mijn laatste client heb ik een mooi traject mogen doorlopen, een traject naar persoonlijke vrijheid. Het ervaren dat

Read More »

Hypno-coaching

Mindset coaching vanuit het onderbewustzijn. Hypno-coaching, is een vorm van coaching waarbij er vooral naar onbewuste patronen en emoties gekeken wordt. Veelal is wat we

Read More »

Online

Fysieke aanwezigheid is soms wel prettig maar zeker niet noodzakelijk bij coaching. Uit mijn ervaring is gebleken dat het online/ e-coachen vele voordelen kent en

Read More »