Mijn kantoor is ook buiten, ben je ondertussen “online” moe geworden en aan het inkakken van het binnenzitten? Dan kan coachen ook wandelend.

Al wandelend, ben je letterlijk en figuurlijk in beweging in het heden.  Wat kan je nu doen. Mindful wandelen en wandelcoaching zijn krachtige methodes om doelen te stellen, patronen te doorbreken en los te komen van verwachtingen. 

Met mindful wandelen, leer je weer om in het nu te zijn. In het nu zijn geeft je de beste inzichten over hoe je om kan gaan met de obstakels of vraagstukken in je leven en zorgt ervoor dat de levensenergie weer gaat stromen, en je weer de kracht krijgt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Bij wandelcoaching doen we dat ook met daarnaast open gesprekken zonder oordelen, een luisterend oor en iemand die je los van je rollen ziet. Stilte, actie, gesprek, bewustzijn.

De natuur is uiteraard een prachtige omgeving om je gedachten te ordenen, maar ook te ontspannen. Al wandelend combineren we al deze factoren tot meer inzicht in jouw gedachten en gedrag. Zo kom je effectief tot de kern van je probleem of vraagstuk. En niet alleen de natuur ook een stad of winkelcentrum kan een inspirerende omgeving zijn.

 

Waarom wandelen?

Wandelend praten zorgt ervoor dat de twee hersenhelften met elkaar blijven communiceren en dat je dus wat overzichtelijker naar jezelf kunt kijken en luisteren. Daar komt bij dat lopen sowieso goed is voor het brein en je gezondheid. Voortbewegen per voet lijkt eenvoudig maar er komt een geraffineerd coördinatieproces bij kijken, hierdoor wordt je vitaliteit ook meteen vergroot. 

 Wandelen is goed tegen stress, je ervaart de wereld immers in al haar gedaanten met al je zintuigen (vormen, geluiden en het gevoel – en gebruik je je brein op allerlei manieren). Hierdoor bekijk je problemen vanuit een nieuw perspectief, word je creatiever in je oplossingen en lijken de problemen tot de mooie omgeving ineens niet meer zo groot te zijn.  

Wandelcoaching individueel

Heb je interesse in een coachingstraject, maar heb je niet zo’n zin om in een kantoor te zitten of achter een beeldscherm, dan is een wandelcoachingstraject wellicht iets voor jou. Het wandelend coachen kent vele voordelen, naast dat buiten in beweging zijn goed voor je is. Maakt het praten en bewegen ook dat je niet zo vlug in de emotie blijft hangen en je letterlijk en figuurlijk in beweging bent.

Wandelend coachen kan ook als je iets minder goed ter been bent of als je niet ter been bent. Ook dan kunnen we in beweging en buiten coachen. We passen het traject/ de manier van voortbewegen en/ of de duur aan. 

Het wandelcoachen biedt ik aan als een traject van 6 weken.

Wil je liever los van het traject een sessie boeken dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Mindful wandelen groep

De energie werkt zo dat je vaak in een groep de mensen tegenkomt die tegen hetzelfde in het leven aan lopen. Lijkt het je leuk om met een groep(je) al wandelend bezig te zijn. 

Te werken aan je lichamelijke en mentale weerstand, ondertussen sociaal en actief bezig te zijn. 

Er mag met de huidige maatregelen in kleine groepjes buiten gesport/ gewandeld worden. Wat mooi de ruimte geeft om samen bezig te zijn.

Het groepstraject duurt 6 weken en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Er is nog plek om op de donderdagavond en de vrijdagmiddag te starten.

 

 

Wandel naar je werk

Voor veel thuiswerkers begint de dag vaak al op het moment dat je anders wellicht op je fiets naar je werk zou stappen. 

Het voornemen is er vaak wel, ik ga elke dag even een stukje lopen. Maar het komt er meestal niet van. Nog even dat mailtje nog even dit telefoontje en het is alweer tijd voor het eten.

Maar je merkt het wel, de beweging die je anders had voor je naar je werk ging, waardoor je net wat wakkerder, helderder was. Andere omgeving, ander uitzicht.

Doe je ook mee, elke doordeweekse ochtend van 7.45 uur – 8.15 uur loop jij je eigen rondje, als stok achter de deur ben ik er online bij en loop ik en de andere aangesloten mensen online met je mee. Wat kleine oefeningen om wakker te worden. Een garantie dat je wel in beweging en buiten bent geweest en ook de energie gaat stromen.

Geluk

Internationale dag van Het Geluk 29 maart Geluk de hoogste universele waarde die we als mens allemaal willen  hebben. Om die staat te hebben moet

Read More »

Schitter

6 weeks programma Schitter als jezelf Met mijn laatste client heb ik een mooi traject mogen doorlopen, een traject naar persoonlijke vrijheid. Het ervaren dat

Read More »

Hypno-coaching

Mindset coaching vanuit het onderbewustzijn. Hypno-coaching, is een vorm van coaching waarbij er vooral naar onbewuste patronen en emoties gekeken wordt. Veelal is wat we

Read More »

Online

Fysieke aanwezigheid is soms wel prettig maar zeker niet noodzakelijk bij coaching. Uit mijn ervaring is gebleken dat het online/ e-coachen vele voordelen kent en

Read More »