Tjitskus logo

Steamy douche

Iedereen heeft wel eens een probleem, en soms omdat we dat probleem op dat moment niet gelijk kunnen oplossen, zoeken we een manier om dat probleem te omzeilen, dit kan even praktisch zijn. Maar als het probleem na omzeiling niet echt een probleem meer lijkt en je “vergeet” dat je iets op te lossen hebt. Dan kan je het spreekwoordelijke gezegde, de put wordt pas gedempt als het kalf verdronken is voor je kiezen krijgen.

In mijn geval ging het om een put, in de douche, je weet wel die heel praktisch ervoor zorgt dat je badkamer niet overstroomt, en de luchtjes blijven waar ze horen. Die van mij is al een tijdje kapot en als je er per ongeluk op gaat staan, dan heb je opeens een stop in plaats van een put. Meestal douche ik duurzaam en economisch, kort dus. Maar dit keer was het even een ander soort douchen en als je dan op dat moment… om wat voor reden dan ook… er je ook nog eens niet bewust van bent dat je het putje geraakt hebt…. Dan loopt je badkamer vol en je aangrenzende slaapkamer net zo.

En zo was het probleem niet verdwenen maar een overstroming. De kamer was zo weer gedweild en het water aan de kant. Mijn put is weer gedempt, een nieuw putdekseltje is namelijk niet zo’n grote actie. (Feitelijk zelfs minder dan het dweilen)

Dat wij mensen goed zijn in het omzeilen, blijkt ook uit hoe we soms met onze emoties en ons gevoel omgaan. We negeren een gevoel en parkeren de emoties, omzeilen het “probleem” en “vergeten” het in plaats van er later nog weer naar te kijken. Tot er een nieuwe situatie zich voordoet en het gevoel je overstroomt of tot je je eigen gevoel niet meer serieus neemt.

En ook met je gevoel en emoties uiten, is het parkeren van je emotie soms de beste keuze, als het niet handig is om bijvoorbeeld in een vergadering in huilen uit te barsten, of boos te worden omdat de situatie er niet naar is. En vanuit sommige emoties wil je niet gelijk reageren. Maar een signaal is een signaal en parkeren is parkeren, dat is niet naar de schroothoop brengen. Veelal je emoties wegstoppen en je eigen gevoel negeren kan leiden tot fysieke, mentale en emotionele problemen, tot je daadwerkelijk zelf overstroomt.

Terugkomen bij je gevoel en je eigen emoties weer beter leren begrijpen en sturen, is overigens te leren. Wil jij graag op een luchtige en leuke manier aan je fysieke, mentale en emotionele vitaliteit werken? Ik wandel graag met je mee. Wandelcoaching is een coachingstraject met bewegen in de buitenlucht. Ik werk volgens de effectieve Mindful Run® Methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. Stap voor stap werken wij aan jouw fysieke, mentale en emotionele balans en zorgen wij ervoor dat jij volledig in jouw eigen kracht komt te staan. Op een luchtige manier dichter bij jezelf, jouw gevoel en in jouw lijf komen.

Tjitske is empatisch, betrouwbaar en onbevangen, met haar vermogen om aan te passen en een no-nonsense instelling is ze een toegankelijke gesprekspartner en haar nieuwsgierigheid maakt dat ze vragen stelt die aankomen en tot actie zetten.

EB

Tjitske is open en onbevooroordeeld, toegankelijk.

A

Sociale waarden als ik denk aan (de gesprekken met) Tjitske zijn: Empatisch, oordeelvrij, open minded, oprecht geïnteresseerd, aanwezig en gesprekken gaan altijd ergens over.

YK

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram